NICANDERS BÅTVARV AB

Nicanders Båtvarv / MTN Marin grundades 1987 av bröderna Mikael och Thomas Nicander i Lysekil. År 2009 fusionerades de båda bolagen samman och heter numera enbart Nicanders Båtvarv AB.

Företaget säljer och producerar den nya MF-båten, som är konstruerad av Sture Sundén, Nicander 40′ konstruerad av Anders Ericson och CB365 konstruerad av Carl Beyer. Båtarna är moderna segelbåtar som förenar otroliga seglingsegenskaper med nöje. Mer information om båtarna finner du här på hemsidan under rubriken båtar.

Kontakta oss gärna för mer information och provseglingar av dessa fantastiska båtar. Vår verksamhet finner ni i Södra Hamnen i Lysekil där vi även har lokaler för vinteruppläggning av båtar.

Vi utför även reparationer på allt från smått till stor. Vi kan också utföra besiktning för försäkringsskador och har stor erfarenhet av hur du går till väga, kontakta oss gärna för vidare information.

Mikael o Thomas Nicander  har sedan starten av deras verksamhet konstruerat, sålt och producerat framförallt motorbåtar alltifrån mindre fritidsbåtar till robusta arbetsbåtar. Men det är inte bara tillverkning av egna modeller utan även formbyggare för både sina egna och andra tillverkares produkter bla, Malö Yachts. Även ett samarbete med Dynapack och deras vägbearbetningsmaskiner finns i bagaget.

Så företaget innehar ett utbrett kunnande inom genrens alla tänkbara material och arbetsförfaranden.  Ett antal år tillbaka producerade man norska Viksund 360 modellen. Produktionen har mestadels gått över till segelbåtar.